Karácsony

Sokaknak ettől a szótól görcsbe rándul a gyomra minden évben. Van akinek meg maga a megváltás.

Az utóbbi napokban elég sokan megmondtátok a véleményeteket ebben a témában, aminek örülök.
Szomorú viszont, hogy mennyi negatív vélemény van, viszont abszolút érthető okokból. Azt hiszem a szeretet ünnepéből szép lassan a bizonyítás ünnepe lett.

Persze mindenki mást szeretne bizonyítani: van aki azt, hogy mennyire szereti az illetőket akiknek ajándékot vett. Minél többet és lehetőleg minél drágábban. Nem ritkán hitelre is. Van aki azt szeretné bizonyítani hogy számára nem létezik ünnep, lakoma vagy szabályok nélkül..stb

Noha a szeretet nem kér enni. Ki tudja ezt a mondatot értelmezni? Sokan nem. Pedig egyszerű: ha az emberekben csak a szeretet munkálkodna akár csak egy kis időre, akkor nem az számítana, hogy mit kap vagy hogy mi van az asztalon. Akit szeretnek, annak akkor is örülni kéne, ha utolsó pillanatban érkezik és üres kézzel, és Ő sem várna el semmit, csak örülne, hogy ott lehet és azokkal, akiket szeret.

Az öröm lenne a lényeg, nem a máz, avagy a fa, lakoma, ajándékhegyek, ünnepi muzsika..mit sem ér, ha pont a lényeg hiányzik. Ma láttam egy férfit és egy nőt, aki összeverekedett. Az Ő szívük minden bizonnyal tele volt szeretettel..

Lehet úgy nézni ezt az ünnepet, hogy az embereknek egész évben szeretniük kéne a másikat, miért pont a mostani legyen kivétel? De lehetne azt is nézni, hogy legalább most törekedjünk arra, ami egész évben nem igazán megy.

Mert a lényeget mindenki elfelejti. Az ünnep bennetek/bennünk van. Nem a fényesre pucolt wc csészében. Nem a 8 fogásos lakomában. Nem az örökös perpatvarban a hal vagy a karácsonyfa miatt. Ne a tökéletesre törekedjetek. Az úgyse fog menni. (Ezért is nő a problémák száma évről-évre.)
Bőven elég lenne, hogy ha a szívetekre hallgatnátok.

Ha minden törekvésetek ellenére mégsincs meg a hangulat, akkor se adjátok fel. Mindenkinek van lehetősége, hogy olyan emberekkel vegye körbe magát most vagy később, akikkel az ünnep tényleg ünneppé válik.

Ezeket a sorokat egy vonaton zötykölődve írom, remélhetőleg az utam odavisz, ahol egy kicsit én is érzékelem a jobb oldalát is ennek az ünnepnek.

Békés(ebb) és boldog(abb) karácsonyt kívánok mindenkinek. Már nagy szükség lenne rá.

Reklámok

One thought on “Karácsony

  1. Icarus szerint:

    Az élet kicsit jobb oldala:

    Egy sokak számára ismeretlen bringás társunknak olyan emberek akik nem is ismerik, összedobtak most 45e-et 🙂 Azok adták bele a legtöbbet, akik még sosem találkoztak vele, illetve ki nem néztük volna belőlük. Roppantul jó társaságok is vannak és jó ezeket a jó oldalakat is látni – azt hiszem ezek nélkül én sem tudnám elviselni vagy jónak látni a karácsonyt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s